Overvaller taxichauffeur van zijn bed getrokken in Duindorp

DEN HAAG - De politie heeft woensdagochtend een inval gedaan bij de verdachte van een gewelddadige beroving. In augustus zou hij een taxichauffeur in elkaar hebben geslagen en beroofd van 200 euro.
De 31-jarige man werd om 06.01 uur van zijn bed getrokken in de Haagse wijk Duindorp. Een speciale eenheid die is getraind in risicovolle aanhoudingen werd ingevlogen om hem op te pakken. 'Vanwege het geweld dat bij de beroving is gebruikt', legt politiewoordvoerder Dick Goijert uit, 'maar ook zijn justitiële verleden'.
De 30-jarige taxichauffeur werd beroofd in de nacht van 19 op 20 augustus. Hij had twee mannen opgepikt in het centrum van Den Haag en moest ze naar de Pluvierstraat brengen. Daar aangekomen sloegen ze hem flink in elkaar en namen zijn portemonnee met daarin 200 euro mee.

Waardevolle tips

Vorige week dinsdag werd de zaak behandeld in het opsporingsprogramma Team West. Dat bracht het onderzoek in een stroomversnelling, aldus Goijert. 'Er zijn echt heel waardevolle tips binnengekomen.'
Tegelijk met de aanhouding hield de recherche van Scheveningen een andere verdachte aan: een 16-jarige jongen uit Den Haag.

Gevolgen

De taxichauffeur maakt het momenteel goed, maar de mishandeling heeft wel veel impact gehad. Goijert: 'Het rijden in de nacht is al risicovol. Als je dit dan overkomt, ben je daardoor wel van slag.'
Overigens had de verdachte zelf zich kennelijk weinig zorgen gemaakt over de gevolgen van de mishandeling voor hemzelf. Ondanks zijn opvallende voorkomen, met duidelijk herkenbare tatoeages, mepte hij de taxichauffeur gewoon bij hemzelf voor de deur in elkaar. Want de Pluvierstraat, dat is ook de plek waar hij woensdagochtend van zijn bed werd gelicht.