'Plannen voor nieuw Dutch Water Dreams worden bijgesteld'

© Archief
ZOETERMEER - De plannen voor het nieuwe Dutch Water Dreams in Zoetermeer worden alweer bijgesteld. Aanvankelijk moest Zoetermeer Leisure Village, zoals de nieuwe naam luidt, een 'Aziatisch-Arabisch' themapark worden. Maar dat idee leverde 'negatieve reacties' op, zegt Rakesh Jagai, die de plannen voor het park uitvoert namens een investeerder uit Dubai, tegen Omroep West.
Zo repte GeenStijl van een
Jagai: 'Daar zijn we van geschrokken, we willen niet in maatschappelijke en politieke discussies terechtkomen. Zoetermeer Leisure Village moet een familiepark voor iedereen worden. Er komen verschillende onderdelen en stijlen in het park. In één daarvan zou het Aziatisch-Arabische thema geïmplementeerd kunnen worden.'
Over de precieze invulling van Zoetermeer Leisure Village worden volgens Jagai nu gesprekken gevoerd met geïnteresseerde partijen, zoals horecaondernemers. Het vernieuwde wildwaterpark moet in het voorjaar van 2017 opengaan. Dutch Water Dreams ging iets meer dan een jaar geleden failliet, onder meer vanwege roestproblemen in de 'Flowriders Area'.

Investeerder uit Dubai

Onlangs werd bekend dat een investeerder uit Dubai het wildwaterpark wil overnemen. Hij wil volgens Jagai en curator Frederik Barthel op de achtergrond blijven. Onduidelijk is ook hoeveel geld de investeerder in het park wil steken. Barthel zei maandag tegen Omroep West dat de koopsom ruim een miljoen euro bedraagt. Schuldeisers, zoals de bank (ING) en de gemeente Zoetermeer, moeten rekening houden met forse verliezen.