Makers parkeergarage Katwijk trots op internationale award

KATWIJK - Heel erg trots zijn ze. De makers van de nieuwe parkeergarage in Katwijk aan Zee. Hun project Kustwerk Katwijk won dinsdag een internationale award voor infrastructuur.
De parkeergarage, die begin vorig jaar is geopend, is gebouwd in een duin. Dat het als dijk ook nog de kust versterkt is volgens een internationale jury een prijs waard. Kustwerk Katwijk is een project van Royal HasKoningDHV, ZJA Zwarts & Jansma Architecten, en Ballast Nedam.

Volgens plan gelukt

Architect Rein Jansma nam de prijs dinsdag in het Engelse Birmingham in ontvangst. 'Ik ben ongelofelijk blij met deze prijs. Infrastructuurprojecten lopen altijd uit de hand. Het is te laat klaar of is te duur. Ik ben trots dat dit project volgens plan gelukt is', aldus de architect.

'Simpel en elegant'

De internationale jury zegt over de parkeergarage: 'Het is simpel en elegant en het heeft de potentie om een zeer bijzonder nalatenschap te worden.' Het regent prijzen voor de parkeergarage. Eerder kreeg het al de titel 'Beste gebouw van 2016', inclusief de publieksprijs, en 'Beste publieke ruimte van 2015'.
Ook Katwijkers zeggen blij te zijn met de garage. 'Een aanwinst voor Katwijk', wordt genoemd. 'En de auto's worden op een mooie manier weggewerkt.'