Hagenaar in de race voor leukste komiek ter wereld

© Omroep West
DEN HAAG - 'Stand-up comedian…? Nee hoor, ik ben hier om te vertellen dat ik een parenclub heb geopend voor uitgeprocedeerde asielzoekers', grapt komiek Mino van Nassau tegen presentator Tjeerd Spoor van het programma Studio Haagsche Bluf bij Radio West.
'Was wel een beetje flauw grapje', voegt hij er direct aan toe. Ongetwijfeld kent hij betere, want Mino mag zich binnenkort misschien wel de grappigste persoon ter wereld noemen. De stand-up comedian staat in de finale van de 'Funniest person in the world' competitie, die begin december wordt gehouden in Helsinki. De competitie is een initiatief van 'The Laugh Factory' in Amerika.
In totaal waren er 89 genomineerden van over de hele wereld. Ook de Leidse Berit Companjen was genomineerd, maar zij behoort niet tot de twintig finalisten. Mino van Nassau wel. Hij staat op de vierde plek. Overigens denkt de jury dat hij een Indiër is. Dat komt door zijn Indiase roots. In het dagelijks leven is Mino een rasechte Hagenaar, met zelfs een Westlands tintje. Ik groeide op in Den Haag, tegen het Westland aan', legt hij uit. Het Westland blijkt ook een bron van inspiratie. In zijn eerste voorstelling demonstreerde hij bijvoorbeeld hoe Westlanders op de versiertoer gaan.
Volgens de kenners maakt Mino van Nassau een goede kans om te winnen. Zijn act is hilarisch en herkenbaar, zeggen zij. Bovendien waagt hij zich aan improvisaties en dat is gewaagd. Tussen 4 en 10 december wordt duidelijk of Mino inderdaad de winnaar is. Stemmen op Mino kan hier.