Première film Leidse seriemoordenaar Goeie Mie uitverkocht

DEN HAAG - Opmerkelijk succes voor de Leidse film Goeie Mie Recomposed, een initiatief van wijkvereniging Tussen de Rijnen. De première op zondag 30 oktober tijdens het Leiden International Film Festival is namelijk helemaal uitverkocht.
Goeie Mie Recomposed vertelt het waargebeurde over de Leidse seriemoordenaar Maria Catherina van der Linden-Swanenburg. De gifmengster werd verdacht van zeker negentig moorden en werd tot levenslang veroordeeld voor het vergiftigen van 27 slachtoffers. Dit dubieuze record staat ook vermeld in het Guiness Book of World Records.
De film is gemaakt door de Leidse regisseur Henny Hartevelt en een groot team van maatschappelijk betrokken en gepassioneerde Leidenaars. Daaronder ook bewoners van Mie's 'werkterrein', de buurt Noord-Rhijnevest. Er zijn zelfs nakomelingen van de slachtoffers en van de moordenares zelf die een bijdrage leverden.

Internationale filmfestivals

Volgens de makers is de film geen biografie, maar een geheel eigentijds, bizar verhaal, met horror en humor. Producenten zijn Hans Ranselaar en Wijkvereniging Tussen de Rijnen. De financiering is van de gemeente Leiden, het WOZ-fonds, het Druckerfonds en Fonds 1818.
Hoewel de première is uitverkocht, is Goeie Mie Recomposed ook nog te zien bij Vrijplaats Leiden en het Leger des Heils. Daarna zal de film mee gaan doen aan verschillende internationale filmfestivals. Er wordt door de makers overigens nu al gedacht aan een vervolgfilm over het Leidens Ontzet.