Instellingen

Kees Jansma en Martin Toet nu ook officieel bij ADO aan de slag

Archieffoto
Archieffoto
DEN HAAG - Sportpresentator Kees Jansma en voormalig ADO-voetballer Martin Toet treden nu ook officieel toe tot de Raad van Commissarissen (RvC) van ADO Den Haag. Zij worden maandag, tijdens de vergadering van de commissarissen, officieel geïnstalleerd. De gemeente Den Haag heeft ingestemd met de aanstelling van het tweetal.
Het was al
, maar hun aanstelling was nog niet officieel bekrachtigd. In een brief aan de gemeenteraad schrijft het college van burgemeester en wethouders dat het nu ook echt nodig is dat ze aan de slag gaan omdat ADO ‘is gebaat bij een krachtige’ RVC ‘ter bevordering van de stabiliteit’.
Ook constateert het Haags stadsbestuur dat de raad nu ‘slechts’ bestaat uit drie commissarissen: eigenaar Wang Hui, oud-burgemeester Wim Deetman en Martin Jol, tot voor kort trainer bij de Egyptische club Al-Ahly. Daarvan verblijven er ook nog eens twee in het buitenland.

Ingestemd

De gemeente heeft een prioriteitsaandeel in de club en moet een standpunt innemen over de aanstelling van Jansma en Toet. Dat is dinsdag gebeurd tijdens de collegevergadering. Volgens het stadsbestuur hebben de overige aandeelhouders inmiddels ook ingestemd met de benoeming.
De nieuwe bestuurders kunnen direct flink aan de slag. Deze week werd bekend dat ADO opnieuw in zwaar weer is terecht gekomen. De PVV vroeg daarop direct een debat aan met wethouder Tom de Bruijn (D66, financiën). Dat voorstel krijgt steun van in ieder geval VVD, CDA en Groep de Mos in de raad. Maar waarschijnlijk wordt dat debat pas op 10 november gehouden.

'Fijn'

De aandeelhouders van ADO komen maandag bij elkaar. De club gaat er vanuit dat eigenaar Wang Hui daarbij ook aanwezig zal zijn. De gemeente wil verder niet inhoudelijk op de vergadering in gaan. Maar een woordvoerder zegt wel dat ‘het fijn zou zijn’ als Wang aanwezig is.