Verdachte beroving Haagse taxichauffeur meldt zich

© Flickr.com / Shirley de Jong
DEN HAAG - Een man die mogelijk betrokken is bij de beroving van een Haagse taxi-chauffeur, heeft zich woensdag gemeld bij de politie. Dit deed hij nadat hij in opsporingsprogramma Team West was te zien.
De taxichauffeur was die nacht, woensdag 7 september, besteld om passagiers op te halen. De drie mannen die instapten trokken na een kort gesprek een vuurwapen en bedreigden de taxichauffeur. Dat gebeurde op de Cornelis Speelmanstraat in het centrum.
De drie mannen gingen er met geld en een telefoon vandoor. Die telefoon werd kort erna verkocht in een telecomwinkel. De man die de telefoon verkocht werd door een beveiligingscamera vastgelegd en dat werd dinsdag uitgezonden in het opsporingsprogramma. De volgende ochtend meldde de verkoper zichzelf. Hij wordt verdacht van heling, of hij ook betrokken is bij de beroving wordt onderzocht.

Andere berover opgepakt

Woensdag was nog een andere beroving van een taxichauffeur in het nieuws. De verdachte van een gewelddadige beroving in Duindorp werd door een politieteam van zijn bed gelicht. Ook hij kwam in beeld dankzij tips na een uitzending van Team West.