Publiek welkom bij inkijkje moordzaak Anneke van der Stap in theater

Politie Den Haag Exclusief over Anneke van der Stap
Politie Den Haag Exclusief over Anneke van der Stap
RIJSWIJK - De moord op Anneke van der Stap uit Rijswijk staat centraal in de tweede 'Politie Den Haag Exclusief'. Dat zijn avonden waarop rechercheurs aan publiek vertellen over hun onderzoek. In de Rijswijkse Schouwburg wordt op 14 november teruggeblikt op deze bijzondere zaak.
Anneke van der Stap verdween op 11 juli 2005. De 22-jarige studente ging vanuit Enschede met de trein naar huis in Rijswijk, maar kwam daar nooit aan. Op 22 juli
op nog geen kilometer van haar huis, in de bosjes langs het Jaagpad in Rijswijk. Haar mobieltje, laptop en tassen zijn verdwenen.
Aanvankelijk lukt het niet de zaak rond te krijgen en wordt het onderzoek na jaren zelfs gesloten. Totdat in 2010 Ronald P. wordt aangehouden in zijn cel. Hij zit vast voor de moord op Christel Ambrosius, de Puttense moordzaak. En hij wordt ook gelinkt aan de moord op Anneke van der Stap. Hoewel hij ontkent, wordt hij door het gerechtshof uiteindelijk toch veroordeeld en krijgt 4,5 jaar cel opgelegd.

Jaarlijkse presentatie

Twee rechercheurs en de officier van justitie zullen op 14 november in de Rijswijkse Schouwburg vertellen hoe het onderzoek naar de moord op Anneke van der Stap is verlopen. 'Een indrukwekkend onderzoek waarin de vasthoudendheid van het onderzoeksteam een grote rol speelt', aldus de politie.
Politie Den Haag Exclusief wordt één keer per jaar georganiseerd, om een spraakmakend onderzoek te belichten. Vorig jaar was het Theater aan het Spui in Den Haag volgepakt voor een kijkje in het onderzoek naar de fatale roofoverval op juwelier Ruud Stratmann.

Aanmelden

Iedereen van 18 jaar en ouder die in de regio woont mag zich aanmelden voor de gratis avond. Dat kan tot uiterlijk 7 november via www.politie.nl/politiedenhaagexclusief.
Vorig jaar waren alle plaatsen voor Politie Den Haag Exclusief binnen 48 uur bezet.