5 uittips... en kaartjes winnen voor de Rockshow Starman met muziek van Bowie!

DEN HAAG - Een wandeling door de Residentie, de herfstige fotoworkshop ‘Bes, Vrucht en Blad’ en Paul van Vliet op zijn best. Het wemelt weer van de activiteiten in onze regio. Omroep West selecteert voor ieder wat wils: 5 tips om er samen gezellig op uit te gaan. En als klap op de vuurpijl verloten we gratis kaartjes voor de rockshow Starman met muziek van niemand minder dan… Bowie. Fijn weekend allemaal!
1. Rockshow Starman, muziek van de legende Bowie, Rijswijk – 27 oktober
Rebel rebel, The Man Who Sold The World en Fame: Sven Ratzke maakt in zijn sensationele show Starman muziek van de legende Bowie. Zijn zegetocht over de wereld - van New York tot Sydney en van Edinburgh tot Berlijn komt voert ook naar onze regio: save the date op 27 oktober in de Rijswijkse Schouwburg. Wij geven kaartjes weg voor deze happening. Mail ons op projecten@omroepwest.nl waarom jij deze kaartjes moet winnen, vergeet je adres en telefoonnummer niet erbij te zetten!

2. Spelletjes en knutselen, Delft – 22 en 23 oktober
Pompoenen maken voor Halloween, een roofvogelshow, of een ritje op de rug van een pony: bij Stadsboerderij BuytenDelft is het feest voor kinderen dit weekend. Extra leuk is de loterij waar je een rondleiding bij de Porceleyne Fles, een springkussen voor een dag en nog veel meer prijzen kunt winnen. De Stichting Perspektief organiseert het spelletjesweekend. Met het geld laat de stichting wensen van hun clienten in vervulling gaan.

3. Binnenhof- en centrumwandeling, Den Haag, 22 oktober
Residentieontdekkingen over Graven, Stadhouders, Koningen en Koninginnen, Prinsen en Prinsessen, Ministers en Kamerleden. Natuurlijk hoor je ook alles over liefde en intriges.
Ontdek met de gids de mooie plekjes en de historie van 'Ons Haagje'. Online reserveren kan hier.

4. Fotoworkshop Bes, Vrucht en Blad, Leiden - 23 oktober
(Aspirant)-fotografen opgelet! De herfst op de gevoelige plaat vastleggen is een feestje. In een fotoworkshop op 23 oktober van 10 tot 14 uur geeft groenfotograaf en biologiedocent Hans Clauzing uitleg en tips over mooi licht, gekleurde bomen en allerlei vruchten en zaden. En hoe fotografeer je de druppeltjes die extra glans geven aan spindraden en blaadjes het best? Bij Hortus Botanicus, kost 42,50 euro per persoon, aanmelden kan op de site van Hans Clauzing .

5. Paul van Vliets ‘Alleen op Zondag’, Den Haag, 23 oktober
Cabaret op z’n best. In ‘Alleen op zondag’ speelt Paul van Vliet het beste uit zijn repertoire aangevuld met nieuwe juweeltjes in ‘zijn’ Koninklijke Schouwburg. De unieke mix van komische types, persoonlijke liedjes en meeslepende verhalen is zeldzaam geworden in onze tijd. Het pianospel van Klaas van Dijk maakt deze voorstelling een ‘mustsee’!