Instellingen

Succesvolle musical Kiss of the Spider Woman gaat door met René van Kooten

Hoofdrolspelers René van Kooten (rechts) en Alex Klaassen van Kiss of the Spider Woman.
© Anita Janssen

ZOETERMEER - René van Kooten speelt vanaf 27 oktober opnieuw in de bekroonde musical Kiss of the Spider Woman. De musical gaat door vanwege groot succes. Hoofdrolspelers Van Kooten uit Zoetermeer en Alex Klaasen werden voor hun rol genomineerd voor de musical Awards. Klaasen sleepte die felbegeerde prijs in de wacht.

Kiss of the Spider Woman is gebaseerd op het gelijknamige boek van Manuel Puig en de Oscar-winnende film uit 1985. De musical werd wereldwijd opgevoerd en beloond met talloze prijzen, waaronder zeven Tony Awards voor onder meer beste musical, beste song en beste script.

Het verhaal gaat over twee gevangenen die samen in een kleine cel worden geplaatst. De één vanwege zijn politieke overtuiging, de ander vanwege zijn geaardheid. Ze zijn - letterlijk - tot elkaar veroordeeld en leven onder zware fysieke omstandigheden. Beiden dromen van een beter leven buiten de gevangenis. Het verhaal neemt een verrassende wending als ze tegen elkaar worden uitgespeeld. Vrijheid en liefde zijn niet langer hetzelfde…


Actueel thema

'Het thema homoseksualiteit is in deze tijd helaas weer actueel', vertelt René van Kooten. 'Neem nu het recente incident in Leiden met die bekladding van het Gaybrapad. Of die anti-homoflyers die werden uitgedeeld in Amsterdam.'

Ook deze keer is de musical alleen te zien in Amsterdam bij Het Zonnehuis. 'Ach, misschien is het jammer dat we er niet mee gaan rondreizen, maar ik ben vanaf Zoetermeer in 35 minuten bij Het Zonnehuis. En weet je wat zo leuk is? Je hoeft hier geen parkeergeld te betalen', aldus Van Kooten.