Klanten Caiway houden nog aantal dagen e-mail problemen, bedrijf houdt deur dicht

© Archief
WESTLAND - Klanten van internetbedrijf Caiway zullen voorlopig nog problemen ondervinden met hun e-mailverkeer. Dat laat het bedrijf weten. Het gaat om abonnees met mailadressen die eindigen op @caiway.nl, @caiw.nl en @kabelfoon.nl. In onze regio heeft het bedrijf klanten in onder meer Westland, Midden-Delfland, Gouda en de Haagse wijk Wateringse Veld.
Sinds
komt de mail met vertraging binnen en klagen klanten over veel
. De oorzaak ligt in verschillende problemen die het gevolg zijn van een defecte harddisk. Het bedrijf heeft inmiddels besloten om de hele technische opslag van het e-mail-systeem te vervangen.
Caiway zegt dat er geen e-mailberichten verloren zijn gegaan. Het bedrijf stuurt de mail 'gecontroleerd' door. Dat betekent dat berichten met vertraging aankomen. Caiway verwacht vrijdagavond alles afgeleverd te hebben. Volgens de kabelaar moet de vertraging geleidelijk afnemen terwijl het nieuwe technische platform in gebruik wordt genomen.

Voetbal kijken

Als goedmakertje biedt Caiway zijn klanten aan dat ze zondag gratis naar Feyenoord-Ajax kunnen kijken op Fox Sports. Dat gebaar kan op sociale media rekenen op hoon.
Het bedrijf is niet bereid de stand van zaken verder toe te lichten voor televisie of radio. "Wij communiceren uitsluitend via een persbericht. Onze klanten kunnen ons bellen," aldus een woordvoerster.