Instellingen

Verdachte (17) aangehouden voor vuurwerk gooien naar hondje in Delft

Hondje Gizmo
Hondje Gizmo © Sandra de Zwart

DELFT - Na de schrik toch nog een klein beetje opluchting voor Monique de Zwart en haar mishandelde hondje Gizmo uit Delft. De politie heeft bekend gemaakt een 17-jarige verdachte te hebben aangehouden die een stuk vuurwerk van het balkon had gegooid. ‘We zijn ontzettend blij,' zegt dochter Sandra de Zwart.

wilde Monique woensdag al aangifte doen. Toch nam de politie de zaak volgens de baasjes van Gizmo niet echt serieus. ‘Monique is bij de politie geweest om aangifte te doen maar die zei nu niks te kunnen doen. Na het weekend konden we terugkomen voor een aangifte. Maar na het bericht van Omroep West van vanmorgen kwam de politie ineens langs de deur. Ze hebben excuses aangeboden en gezegd dat er een verdachte is aangehouden,' vertelt Sandra aan Omroep West.

Volgens moeder en dochter De Zwart is de politie nog wel op zoek naar getuigen. ‘We zijn echt heel blij dat er toch nog actie is ondernomen, maar er zijn nog wel getuigen nodig. Hopelijk zijn er mensen die iets gezien hebben en zich willen melden bij de politie,' zegt Sandra.

Harde knal

Monique de Zwart en haar hondje liepen woensdagochtend over het Dirk Costerplein in Delft toen er vanuit een flat vuurwerk gegooid werd. Met een harde knal tot gevolg. Bij thuiskomst rook Monique een verbrande lucht. ‘Het stonk echt een beetje en Gizmo begon zich meteen te likken. Bij thuiskomst bleek Gizmo dus flinke wonden en blaren te hebben opgelopen. We hebben nu medicijnen gekregen.'

Of het helemaal goed komt met het hondje is nog niet duidelijk. ‘De dierenarts denkt dat het lichamelijk wel goed komt. Maar psychisch is nog even de vraag. Ze is echt heel erg geschrokken. Eerst was ze heel vrolijk en druk maar sinds de knal is ze heel bang. Ze schrikt overal van en durft nauwelijks nog de straat op,' zegt Sandra de Zwart emotioneel.