Rover maakt zich zorgen om vertragingen Leiden CS - Utrecht CS

© Archief
LEIDEN - Na acht vertragingen binnen een maand begint reizigersvereniging Rover zich zorgen te maken over de vele vertragingen op het traject Leiden Centraal-Utrecht Centraal. Toch heeft de organisatie vertrouwen in de acties die ProRail en de betrokken provincies ondernemen. Volgens de planning rijden er in 2018 vier treinen per uur van Leiden naar Utrecht.
Overvolle treinen, extreem schommelende treinen, Rover krijgt veel klachten over het traject tussen Leiden en Utrecht. Met name de regelmatige uitval van treinen leidt tot ergernis. In de maand oktober staat de teller voor dit traject al op acht verstoringen. Hans van Dam van Rover noemt de lijn al jaren en bron van grote zorgen.
Om meer treinverkeer mogelijk te maken en eventuele problemen op te vangen is de mogelijkheid voor de aanleg van dubbelspoor tussen Woerden en Leiden onderzocht. Het onderzoek werd opgeschort door de provincie Zuid-Holland wegens bezuinigingen.

'Nog geen oplossing'

Uiteindelijk bleek het spoor met een aantal aanpassingen alsnog vier treinen per uur aan te kunnen. Tot grote tevredenheid van Rover. ‘Als er in ieder geval maar vier treinen per uur rijden. Ook zouden wij een sprinterverbinding met Utrecht Centraal willen,' zegt Van Dam
Maar eventuele problemen zijn met het intensievere spoorgebruik niet verholpen volgens Rover. ‘Er is dan nog steeds maar één spoor. Als er dan een probleem is, zoals een verzakking, defecte spoorbrug of defecte trein, blijven de gevolgen even groot.'