Verkeersoverlast door weekendafsluitingen Veilingroute Westland

N222, Veilingroute
N222, Veilingroute
WESTLAND - De provinciale weg N222, beter bekend als de Veilingroute, is komend weekend in beide richtingen afgesloten vanwege groot onderhoud. Het is de eerste van een reeks afsluitingen van de Veilingroute. Het gaat om drie weekendafsluitingen en vier afsluitingen in doordeweekse nachten. De N222 is de weg tussen Naaldwijk en de A4.
In de weekenden van 21 oktober, 28 oktober en 25 november is de weg volledig afgesloten tussen de nieuwe rotonde ter hoogte van de Van Luyklaan buiten Kwintsheul en de rotonde bij de Jupiter bij bedrijventerrein Trade Parc Westland. De wegafsluiting begint in alle gevallen op vrijdag om 21.00 uur en eindigt op maandag om 5.00 uur.
In de nachten van 31 oktober tot en met 3 november is de weg alleen in de richting Wateringen tussen 21.00 en 5.00 uur tussen beide rotondes dicht. Verkeer van Naaldwijk naar Den Haag kan omrijden door Kwintsheul of Poeldijk.

Drukke route

De Veilingroute is niet alleen druk door forensenverkeer tusen Den Haag en het Westland, maar ook door het vrachtverkeer van en naar de bloemenveiling Flora Holland in Honselersdijk.
De werkzaamheden aan de weg hangen samen met de aanleg van de Verlengde Veilingroute, een nieuwe verbindingsweg tussen de N222 en de N213 bij Westerlee. Deze weg moet het stuk van de N222 langs de veiling ontlasten. De provincie wil zoveel mogelijk van de werkzaamheden tegelijk doen met onderhoud- en verbetermaatregelen van de N222, zodat er minder overlast is voor verkeer.