Instellingen

Huiskauw 'Rafie' verdwijnt plotseling uit winkelcentrum

Hij krijgt elke dag te eten
Hij krijgt elke dag te eten © Omroep West
DEN HAAG - De kauw die al 1,5 jaar in het winkelcentrum aan het De Savornin Lohmanplein verblijft is plotseling verdwenen. Tot grote verbazing van de ondernemers die de vogel al die tijd verzorgden.
Al lange tijd werden de ondernemers en bezoekers van het winkelcentrum verblijd met het bezoek en gekras van ‘Rafie’ de Kauw. Maar dat is nu voorbij. Volgens de ondernemers heeft beheerder Urban Interest de vogel weggehaald omdat die het pand wil opknappen.
‘We begrijpen wel dat Rafie is weggehaald. Zo’n winkelcentrum is helemaal geen plek voor een vogel. Maar we hadden het fijn gevonden als ze ons hadden geïnformeerd. We zorgen toch al 1,5 jaar voor Rafie,' zegt Patricia Molhoek van Brasserie Mondriaan.

Irritant

Maar niet iedereen is rouwig om het verdwijnen van het dier. ‘Veel mensen vonden hem wel irritant. We hebben hem zelfs afgeleerd dat hij in een boom ging omdat hij anders de etende mensen lastigviel. Maar waar maak je je druk om. Het is toch hartstikke leuk,' lacht Molhoek.
Eigenaar Urban Interest kon vrijdag niet reageren tegenover Omroep West. De ondernemers hopen nog te horen wat er met de vogel is gebeurd.