Instellingen

5 tips om geluk te krijgen in jouw leven

De Geluksprofessor Patrick van Hees te gast bij Debby en Fred

DEN HAAG - Wat zijn de drie bouwstenen om gelukkig te worden, maar ook te blijven? Hier kan Geluksprofessor Patrick van Hees wel uren over praten! Vrijdag zat hij bij ons op de bank om alles over zijn nieuwe boek "Geluk is D.O.M" te vertellen. Hieronder geeft hij je 5 praktische tips die je zelf kunt uitvoeren.

Volgens Patrick zijn de drie bouwstenen voor geluk: doelen, oplaadpunten en de verbinding met mensen, oftewel D.O.M. Maar hoe kun je dit nou op een makkelijke manier toepassen in je eigen leven?

1. Ga lekker wandelen in het bos of op het strand. De rust van het bos en de zee zorgen ervoor dat jij je ontspannen voelt.

2. Maak muziek! Door muziek te maken creëer je rust in jouw lichaam. Dit kan bijvoorbeeld drummen zijn, gitaar spelen of zingen.

3. Kijk je favoriete tv-programma of serie. Je kan gelukkig worden door het kijken van jouw lievelingsprogramma. Neem even de tijd voor het programma en laat je werk of andere zorgen uit het dagelijkse leven rusten.

4. Plan jouw oplaadpunten (activiteiten die zorgen voor geluk) eerder in dan de taken die je al hebt liggen. Ga eerst even een boekje lezen voordat je met de stofzuiger in de weer gaat. Veel mensen doen dit vaak andersom en dat helpt niet voor het ultieme geluksgevoel.

5. Wees in verbinding met andere mensen. Breng meer tijd door met jouw vrienden, familie of andere dierbaren. Dit zal jou en je vrienden/familie een fantastisch geluksgevoel geven.

Heb je het interview gemist? Wees dan niet getreurd, hierboven staat de video!

Wil je Patrick van Hees graag ontmoeten om meer van dit soort praktische tips te krijgen? Op donderdag 27 oktober geeft hij om 19:00 uur een lezing in Paagman vestiging Fred. Daarnaast signeert hij zijn nieuwe boek Geluk is D.O.M.