Door vuurwerk getroffen hondje uit Delft nog lang niet de oude

Hondje Gizmo
Hondje Gizmo © Sandra de Zwart
DELFT - Twee gaten in zijn buikje, blaren, weggeschroeid haar en brandwonden. Dat is het resultaat van het vuurwerk dat onder Hondje Gizmo ontplofte. Eigenaresse Monique de Zwart is zo geschrokken van het ongeluk dat ze er niet over kan praten.
Monique en haar hondje liepen woensdagochtend over het Dirk Costerplein in Delft toen er vanuit een flat
werd. Met een harde knal tot gevolg. Bij thuiskomst rook Monique een verbrande lucht.
'Ze dacht dat de bontkraag van haar jas in de fik stond, maar toen ze haar hondje optilde had ze allemaal bloed aan haar handen’ vertelt dochter Sandra. ‘Toen ze het bloed van Gizmo afspoelde zag ze dat zijn vracht verbrand was en dat er gaatjes in zijn huid zaten en grote blaren verdeeld over zijn buikje.'

Verdachte aangehouden

Bij de dierenarts kreeg Gizmo prikjes om ontstekingen tegen te gaan en een crème tegen de pijn van de verbrandingen. Monique ging vervolgens naar de politie om aangifte te doen, maar die namen de zaak aanvankelijk niet zo serieus. Ze zeiden 'Kom na het weekend maar terug', zegt Sandra. Het is onbekend of de politie de aangifte inderdaad weigerde.
'Ik was zo woedend dat ik een bericht op Facebook heb geplaatst', zegt Sandra. 'Ik dacht: dan ga ik zelf de dader wel zoeken. Het bericht werd heel vaak gedeeld en ook op de site van Omroep West gezet.' Volgens Sandra stond de politie een dag later voor de deur om excuses aan te bieden en vertelden ze dat ze een verdachte hadden aangehouden. Het zou gaan om een 17-jarige.

Nog niet de oude

Gizmo is na het incident heel bang en schrikkerig. 'Als het kan vliegt hij steeds zijn bench in terwijl hij vroeger juist vrolijk en enthousiast was' zeggen de baasjes.