Instellingen

Kinderen maken grootste natuurvlog ooit in Wassenaarse duinen

Kinderen vloggen in de duinen bij Wassenaar
© Omroep West

WASSENAAR - Kinderen in Wassenaar hebben vrijdag de grootste natuurvlog ooit gemaakt. Met mobieltjes en camera's filmden ze de Hollandse Duinen. Het duingebied hoopt het mooiste Natuurgebied van Nederland te worden. En deze megavlog moet daaraan bijdragen.

'Dat vloggen is onder kinderen ongelofelijk populair', vertelt Tako Rietveld, bekend van het Jeugdjournaal. Onderweg voorziet hij de kinderen van tips voor hun vlogs: 'Denk eerst goed na wat je wilt vertellen en laten zien'.

Een vlog is een soort videodagboek dat op bijvoorbeeld YouTube wordt geplaatst. 'Wat je de hele dag doet, dat film je', legt professioneel vlogger Youstoub uit.

Informatie over duingebied

Boswachters geven de kinderen informatie over het duingebied. Dit gebruiken de kinderen in hun vlogs. 'Het is leuk om aan andere mensen te laten zien hoe mooi het is', aldus vlogster Vera.

Van alle beelden wordt één mega-natuurvlog gemaakt. 'Dit doen we om reclame te maken voor Nationaal Park Hollandse Duinen', vertelt Rietveld. Het gebied is genomineerd voor de wedstrijd 'Mooiste natuurgebied van Nederland'. Stemmen kan tot 31 oktober via www.mooistenatuurgebied.nl/duinen en SMS: Natuur 06 naar 1008.