Instellingen

Eerste US Election Night in Nieuwspoort nu al uitverkocht

Nieuwspoort
Nieuwspoort

DEN HAAG - De verhitte strijd tussen Hillary Clinton en Donald Trump om het Amerikaans presidentschap leeft niet alleen in de Verenigde Staten zelf. Ook Den Haag blijkt warm te lopen voor de spannende verkiezingsstrijd tussen de twee kemphanen. Alle 500 kaarten voor de eerste editie van de US Election Night in Nieuwspoort zijn namelijk uitverkocht. Dat laat Amerika-deskundige Willem Post weten in het Radio West-programma Studio Haagsche Bluf.

Maar er is goed nieuws voor geïnteresseerden die achter het net gevist hebben. De kans is groot dat er nog een aantal kaarten beschikbaar komt. Willem Post: ‘We overwegen om een extra zaal te openen op de verkiezingsavond. Daar kun je je voor aanmelden, dan kom je op de reservelijst.

Tijdens de US Election Night wordt in Nieuwspoort live verslag gedaan van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, er wordt teruggeblikt op de campagnes en politici en analisten als Alexander Pechtold en Frits Huffnagel praten bezoekers de hele nacht bij.

Onze president

Willem Post is natuurlijk ook van de partij: ‘Je moet die nacht helemaal meemaken. Het is aan de ene kant een ver van je bed show, maar de Amerikaanse president is toch ook een beetje onze president.’