Drukte bij Dierenasiel 't Julialaantje tijdens laatste weekend

RIJSWIJK - Het laatste weekend van het ‘oude’ dierenasiel ’t Julialaantje in Rijswijk wordt drukbezocht. Het asiel gaat een paar maanden dicht voor een flinke renovatie. Omdat de dieren tijdens de verbouwing niet kunnen blijven wordt naarstig gezocht naar nieuwe baasjes.
Het Rijswijkse dierenasiel organiseert de Warme Huisdagen, met ruime openingstijden voor mensen die op zoek zijn naar een nieuw huisdier. De vrijwilligers van het asiel hopen dat zoveel mogelijk dieren een nieuw thuis vinden.
Dat zorgde er zaterdag al voor dat er veel mensen kwamen. 'Ik ben naar een kat op zoek. Ik heb mijn kat pas moeten laten inslapen', vertelt een vrouw. Ze twijfelde eerst nog of ze een nieuwe zou adopteren, maar toen ze van de Warme Huisdagen hoorde, besloot ze naar het asiel te gaan. 'Ik dacht: ik ga naar de uitverkoop. De kattenuitverkoop', zegt de vrouw lachend.

'Afscheid wordt tranendal'

Op dit moment telt het asiel nog ruim 20 honden en katten. De dieren die dit weekend niet zijn opgehaald worden overgebracht naar het asiel in Zoetermeer. 'Dat wordt een tranendal', zegt Marcia van der Toorn van ’t Julialaantje. 'Het is allemaal heel vreemd. Het is een heel intensieve tijd geweest, dus dat zal niet makkelijk worden', vervolgt ze licht geëmotioneerd.
Toch zijn er genoeg positieve punten van de tijdelijke sluiting. Na de renovatie wordt het volgens Van der Toorn voor de dieren namelijk fijner. 'De hokken worden groter en het is allemaal straks weer nieuw en fris.'

Laatste kans

Mensen die interesse hebben om een huisdier te adopteren kunnen nog terecht op zaterdag tot 21.00 uur, en zondag van 13.30 tot 17.00 uur.