Instellingen

'Het liefst maak je alles kapot, maar daar krijg je de drie punten niet mee terug'

Tom Beugelsdijk is woedend na de gelijkmaker
Tom Beugelsdijk is woedend na de gelijkmaker © Laurens Lindhout

DEN HAAG - ADO-speler Tom Beugelsdijk kon zijn woede na afloop van het gelijke spel tegen Roda JC voor zich houden, maar diep van binnen kookte hij. Enkele luttele minuten zag hij de gelijkmaker van de Limburgers binnenvliegen en zo een overwinning in rook opgaan. 'Het liefst maak je alles kapot, maar daar krijg je de drie punten niet mee terug', aldus de verdediger.

'Ik ben er erg ziek van', vertelde hij. 'Wij moesten die wedstrijd gewoon beslissen. Als wij de 0-2 hadden gemaakt, dan hadden we de drie punten mee naar Den Haag genomen. Wij verzuimden de genadeklap te geven en dan weet je dat je hem tegen kunt krijgen', stak hij de hand in eigen boezem.

'Ik wist het'

Beugelsdijk voelde de bui al hangen in de 86e minuut. Mitchel Paulissen mocht namens Roda JC aanleggen voor een vrije trap. 'Ik wist al dat hij hem erin zou schieten. Ik wist het. Zo'n wedstrijd moet je gewoon koud maken.'

ADO had de punten na vijf nederlagen op rij hard nodig. Lang leek het er ook op dat de groengelen de volle buit zouden pakken, maar uiteindelijk moest de formatie van Zeljko Petrovic het doen met een punt. Achterin stond het degelijk, maar toch kreeg de ploeg uit Den Haag een doelpunt tegen.

Zware avond

'De eerste helft stond het goed en wonnen we alle tweede ballen', keek Beugelsdijk terug. 'Het laatste kwartier werd het weer minder. Dat is zo zonde. Het balletje moest een keer meer over de lijn en dan knakken ze.' Met een rit van 230 kilometer voor de boeg, werd het een extra zware avond. 'Daar wordt je niet vrolijk van, maar het hoort erbij.'