Winnares Heel Holland Bakt: 'Het was moeilijk om winst stil te houden'

DEN HAAG - Annemarie Pronk uit Den Haag is ontzettend blij met de winst in het tv-programma Heel Holland bakt. Zondagavond werd duidelijk dat zij de finale van het populaire taartenbak-programma op haar naam had geschreven. De 38-jarige Haagse vond het moeilijk om haar overwinning stil te houden tot de datum van de uitzending.
'De finale was op 3 juli, dus inmiddels 3,5 maand geleden. Ik moest het al die tijd stil houden,' zo vertelt Pronk tegen Omroep West. 'Dat was heel moelijk, vooral in het begin, want je wil zo graag delen dat je iets leuks hebt meegemaakt, maar dat kan helemaal niet.'
Ook de vier jonge kinderen van de winnares moesten al die tijd hun mond houden. 'De kinderen wisten het ook, want ze waren allemaal bij de opnames. Het is best knap dat zij niet hun mond voorbij hebben gepraat,' aldus de trotse moeder.


Leger des Heils
Na de tv-uitzending van zondag is Annemarie Pronk bedolven onder reacties. 'Gisteravond ben ik iedereen gaan bedanken, maar op een gegeven moment ben ik toch gaan slapen. Vanochtend ben ik weer verder gegaan.'
Binnenkort moet Pronk weer aan het werk bij haar werkgever, het Leger des Heils. 'Ik was daar teamleider intake, ik ben nu een paar weken vrij, en daarna ga ik aan de slag als projectleider.' Of ze dan ook taart meeneemt is nog even de vraag.