West Wekker: Uitspraak Pierre Weymans en op bezoek bij kippenschuur Waddinxveen

DEN HAAG - Goedemorgen! Lekker geslapen? Misschien ligt je bed lekker, maar het is tijd voor de donderdag! Hier je West Wekker met de uitspraak in de zaak Pierre Weymans en vandaag gaan we op bezoek bij de eigenaar van de kippenschuur in Waddinxveen die op 6 oktober afbrandde.
1. Uitspraak zaak Pierre Weymans
Pierre Weymans werd in de nacht van 13 op 14 december 2014 doodgestoken in Alphen aan den Rijn. Vandaag hoort verdachte Yassine B. zijn straf. Het OM eiste vijf jaar gevangenisstraf.

2. N207 in beide richtingen dicht door brand
Op beide weghelften tussen Alphen aan den Rijn en Woubrugge lagen brandende strobalen.

3. Sloop van kippenschuur Waddinxveen aan de gang
Tijdens een grote brand in een kippenschuur in Waddinxveen op 6 oktober kwamen 60.000 kippen om het leven. Een ramp voor eigenaar Kees de Jong. De sloop is inmiddels net begonnen en wij gaan bij hem kijken hoe hij er nu over denkt.

4. Kunstgras in Westland eerder weg?
De gemeente Westland wil af van kunstgrasvelden met rubbergranulaat. In eerste instantie zou dat in de loop van 2017 en 2018 gebeuren, maar wethouder Peter Ouwendijk wil dat dat sneller gebeurt.

5. Wijsmuller: 'Geen doorstart Toneelgroep De Appel'
Het doek lijkt te gaan vallen voor Toneelgroep De Appel. De subsidie van 2 miljoen staat op de tocht en ook een nieuw plan van de groep kan niet op bijval rekenen. Het nieuwe plan heeft grote financiële risico's, zegt wethouder Joris Wijsmuller (HSP).

Het weer: een beetje zon, een beetje bewolking, en weinig regen. Dat krijgen we vandaag. Dat alles met een matige wind uit het zuidwesten.

Vanavond op TV West
In Van de Kaart lopen presentator Jet Sol, cameravrouw Annelies Dijkman en geluidsman Kees van de Knaap in een rechte lijn door de regio. Een oversteek met een luchtbed, een hulpvaardige Belg en een hek met twee enorme blaffende honden erachter: in deze aflevering loopt de lijn dwars door Den Hoorn en krijgen Jet en haar team de nodige uitdagingen voor hun kiezen. Het eindpunt is op de Noord-Hoornseweg bij Anneke, groot fan van het programma.

Van de Kaart is vanavond vanaf 17.00 uur en op elk heel uur daarna te zien. En natuurlijk zijn uitzendingen altijd terug te zien op onze website.

Meer over dit onderwerp:
PIERRE WEYMANS WEST WEKKER
Deel dit artikel: