Instellingen

Demente ouderen kunnen naar Blijdorp dankzij ADO-speelster

Yvette van der Veen
Yvette van der Veen © Omroep West

VOORBURG - Dementerende ouderen in woonzorgcentrum De Mantel in Voorburg kunnen dankzij ADO-speelster Yvette van der Veen op een uitje naar dierentuin Blijdorp in Rotterdam. De voetbalster loopt stage bij het verzorgingstehuis en daar kwam ze erachter dat veel bewoners vaak niet meekunnen op een uitje vanwege geldgebrek en omdat er slechts zes personen in het busje kunnen. En daar bracht Van der Veen verandering in.

In één weekend zamelde ze samen met de hulp van sponsors 1.500 euro in. Met dat geld konden kaartjes voor de dierentuin, broodjes, koeken en een grote bus geregeld worden. Yvette hoefde niet ver te zoeken voor sponsors. Haar ouders en broer boden zich, met hun loodgietersbedrijf en hoveniersbedrijf, aan voor de financiële ondersteuning. Een vriend doet de catering en ADO Den Haag sponsort de bus.

Alweer vergeten

'Sommige ouderen zijn het alweer vergeten, terwijl ik het gisteren verteld heb. Maar anderen zijn het zich wel bewust en die kijken er heel erg naar uit', zegt Yvette van den Veen. Voor Yvette is het haar eerste uitje met de ouderen: 'Ik vind het dan ook heel spannend. We moeten nog maar zien of alles goed geregeld is, haha.'

Uiteindelijk gaat het Yvette allemaal om maar één ding: 'Als de bewoners maar plezier hebben vandaag.'