Instellingen

Metropoolregio past bankjes in abri's niet aan na incidenten

© Regio15

REGIO - De twee kinderen die met een vingertje vast kwamen te zitten in een gaatje van een bankje in een abri, zijn voor de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag geen reden om de haltes aan te passen. Wel heeft het de twee incidenten gemeld bij de leverancier van de bushokjes. Dat laat de Metropoolregio maandag weten aan Omroep West.

Een meisje kwam vrijdag in Delft met haar vinger

. In augustus was de vinger van

in een gaatje van een bankje in een abri in Den Haag. In beide gevallen moest het bankje worden gesloopt om de kinderen te kunnen bevrijden uit hun situatie.

De Metropoolregio, verantwoordelijk voor de haltebankjes, betreurt de situatie. Maar het orgaan ziet niet in waarom de metalen bankjes na deze twee incidenten zouden moeten worden aangepast. 'De bankjes voldoen aan de normen. Er zijn geen richtlijnen voor de grootte van de gaatjes in de bankjes', zegt een woordvoerster.

Afvoer regenwater

De gaatjes zijn bedoeld om het regenwater door te laten lopen en zo worden de bankjes minder vuil. Daarnaast zijn de bankjes vandalismebestendig, legt de Metropoolregio uit. Het maakt volgens de woordvoerster niet uit of de gaatjes groter of kleiner zijn, want 'dan past bijvoorbeeld nog steeds een kindervinger erin of anders een hele pols'.

'We gaan dit nauwlettend in de gaten houden of het vaker voorkomt. We nemen dit zeer serieus', aldus de Metropoolregio.