Besparen op verzekeringen? Dat kan!

Geldgids Consumentenbond © Geldgids van de Consumentenbond (Redactie
DEN HAAG - Onverzekerd door het leven? Dacht het niet! Een verzekering voor je telefoon, je huisdier, misschien zelfs wel voor je televisie of computer. In veel gevallen blijkt dit volgens De Consumentenbond overbodig en kun je hier makkelijk geld op besparen.
Nederlanders zijn over het algemeen aardig oververzekerd.
gaf ons een aantal tips hoe je geld kunt besparen op de premies van verzekeringen. Wij hebben er een aantal op een rijtje gezet.

Overbodige verzekeringen

Er zijn mensen die bij de aanschaf van een nieuwe telefoon ook een verzekering afsluiten. Stel je immers eens voor dat er iets met het toestel gebeurt! Dit soort verzekeringen blijken echter vaak redelijk aan de prijs wanneer je dit op jaarbasis bekijkt en in veel gevallen weegt de premie niet op tegen de kosten die je maakt.
Hetzelfde geldt voor, en dat klinkt misschien gek, een uitvaartverzekering. Wanneer je bijvoorbeeld een levensverzekering hebt afgesloten krijgen de nabestaanden van de overledenen een bedrag uitgekeerd wanneer de verzekerde overlijdt. Met dit bedrag kun je in veel gevallen eenvoudig een uitvaart betalen.
Nog zo'n voorbeeld is een huisdierverzekering. Deze verzekeringspremie is vaak bijzonder hoog, maar er zitten veel haken en ogen aan. Verzekeringen dekken bepaalde ingrepen en ongelukken helemaal niet. Een standaard WA verzekering kan in de meeste gevallen voldoende zijn (afhankelijk van de situatie).

Verzekeringen spreiden

Bij veel verzekeraars krijg je korting op het totaalbedrag wanneer je meerdere verzekeringen bij hen afsluit. Dit is echter niet altijd de goedkoopste optie. Bekijk daarom per verzekering waar deze het goedkoopste wordt aangeboden. Ook dit kan vele euro's per jaar schelen!