Instellingen

Oktoberfest Den Haag gaat niet door, gemeente geeft veiligheidsplan een onvoldoende

Archieffoto
Archieffoto

DEN HAAG - De gemeente Den Haag heeft geen vergunning afgegeven voor het Oktoberfest, aanstaand weekeinde op het Malieveld. Dat laat de gemeente maandag aan Omroep West weten.

Het plan van de organisatie van het Oktoberfest om de veiligheid te waarborgen tijdens het evenement, bestempelt de gemeente als 'onvoldoende'. Daarnaast heeft de gemeente 'geen vertrouwen dat de organisatie in staat is het evenement professioneel uit te voeren', zegt de woordvoerder van de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen.

De organisatie is vrijdag op de hoogte gesteld van het weigeren van de vergunning. Woordvoerders van de organisatie waren voor Omroep West onbereikbaar voor commentaar. Het 'Oktoberfest Niederlande' zou aanstaande donderdag beginnen en duren tot en met zaterdag.

Afgeblazen

Naar eigen zeggen zou het het grootste Oktoberfest van Nederland worden. Na Den Haag zou het feest zich verplaatsen naar Arnhem en Groningen, maar ook daar zijn de Oktoberfesten afgeblazen. In Den Haag zou maandag worden begonnen met de opbouw van de tenten op het Malieveld. Dat is niet gebeurd. Ook op de website staat: 'Er zijn op dit moment geen evenementen in de verkoop.' Het is niet duidelijk of mensen hun geld terugkrijgen als zij al een kaart hadden gekocht.

Eerder moest de site van de organisatoren al worden aangepast op last van bierbrouwer HB Hofbräuhaus München. Zij suggereerden dat het feest mede werd georganiseerd door Hofbräu, die ook mede-organisator is van het originele Oktoberfest in München. Maar HB is slechts leverancier van het bier, liet een woordvoerder weten.