Instellingen

GroenLinks en PvdD boos over illegale parkeerplaatsen in natuurgebied Wassenaar

© Robbert van Cleef
© Robbert van Cleef

WASSENAAR - Ophef in Wassenaar over een illegaal aangelegde parkeerplaats bij het pas geopende Museum Voorlinden. GroenLinks in Wassenaar verwacht dat het parkeerterrein niet in de huidige vorm kan blijven. De Partij voor de Dieren in Provinciale Staten vindt dat de parkeerplaats weg moet.

De parkeerplaats staat op een drukke dag bij Museum Voorlinden helemaal vol, maar voor de aanleg van de 270 plekken in het natuurgebied is nooit een vergunning aangevraagd. Dat is in strijd met de regels. GroenLinks in de Wassenaarse gemeenteraad vindt dit niet netjes.

‘Dit moeten we niet willen’, zegt Aart van Sloten van GroenLinks in Wassenaarse gemeenteraad. ‘Er is nu een brief aan het museum gestuurd waarin de gemeente zegt dat dit niet volgens de regels gegaan is. Ik ben benieuwd hoe het museum gaat reageren.’

‘Parkeerplaats moet weg’

Ook de Partij voor de Dieren in Provinciale Staten is boos. Carla van Viegen vindt dat de parkeerplaats weg moet. ‘De provincie heeft ontheffing verleend van de Natuurbeschermingswet voor de bouw van het museum, maar niet voor de aanleg van extra parkeerplaatsen. De overtreder mag niet beloond worden voor slecht gedrag door achteraf een vergunning te verlenen.’

Het parkeerterrein werd vlak voor de opening van het museum  aangelegd. Het museum kan nu alsnog een vergunning aanvragen, maar het is de vraag of dit lukt. ‘In de huidige vorm kan het parkeerterrein in ieder geval niet blijven liggen’, meent Van Sloten. Museum Voorlinden kon tot nu toe nog niet reageren op de geluiden uit de politiek.