Getuigen gezocht van mishandelingen tijdens Westlandse Cross

WESTLAND - Tijdens de Westlandse Cross in Honselersdijk wordt een 48-jarige man aangehouden omdat hij een beveiliger zou hebben mishandeld. Maar de man heeft zelf ook aangifte gedaan van mishandeling door beveiligingsmedewerkers. De politie probeert in kaart te brengen wat er precies is gebeurd en is daarom op zoek naar getuigen.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 25 oktober. Meer zaken zijn hier te vinden.
In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 juni is het jaarlijkse festival in volle gang. Rond 02.00 uur ontstaat er op het VIP-dek een woordenwisseling tussen wat bezoekers. Verschillende mensen bemoeien zich daarmee en de beveiliging wordt gewaarschuwd. Er zijn op dat moment zo’n 70 beveiligers aan het werk en een aantal van hen komt poolshoogte nemen.
Ze besluiten om iemand van het terrein af te zetten. De gemoederen lopen daarbij zo hoog op, dat een beveiliger een flinke trap krijgt en gewond raakt. Tijd voor verschillende mensen om naar huis te gaan, waaronder ook de 48-jarige man die vermoedelijk de trap uitdeelde aan de beveiliger. Hij gaat met zijn vrienden richting de uitgang, waar een taxi op hen te wachten staat.

Aanhouding

Net voorbij de uitgang van het festival komen er plotseling meerdere beveiligers op hem af. Hij wordt aangehouden op verdenking van de mishandeling van hun collega. Ze nemen hem mee naar de beveiligerspost en dat gaat er nogal hardhandig aan toe. De man wordt letterlijk over het festivalterrein gesleept. Zijn vrienden komen er achteraan en proberen de boel te sussen.
Daar hebben de beveiligers geen boodschap aan en ze nemen de man mee om achter de geblindeerde hekken te verdwijnen. Daar wordt hij ernstig mishandeld. Hij wordt geschopt en geslagen tot het moment dat de politie er aan komt om de man aan te houden. Dat is ook het moment dat alle aanwezige beveiligers verdwijnen.

‘Buitensporig veel geweld’

De 48-jarige man houdt letsel over aan de mishandeling: een gaatje in zijn trommelvlies, een zere kaak en gekneusde ribben. Getuigen verklaren dat er buitensporig veel geweld is gebruikt door een groep van 5 à 10 beveiligers. Maar omdat die na de komst van de politie allemaal zijn verdwenen, is het lastig om te achterhalen wie dat waren.
De politie is daarom op zoek naar getuigen van de mishandeling van de 48-jarige man. Het gebeurde rond 02.00 uur die zondagochtend 19 juni, ter hoogte van de beveiligingspost vlakbij de EHBO-post op het festivalterrein. Daarnaast mist het slachtoffer zijn horloge. Het is een Audemars Piguet, type Royal Oak, met een waarde van zo’n 12.000 euro. Meld u als u weet waar dat horloge nu is of wie het in zijn of haar bezit heeft.

Meer incidenten met beveiligers

Een aantal festivalbezoekers hebben gemeld dat er meer incidenten zijn geweest met beveiligers die op de Westlandse Cross aan het werk waren. Die zouden zich daarbij niet netjes hebben gedragen. Als u tijdens het festival ook zoiets heeft meegemaakt, dan wil de politie u graag spreken.
Om in kaart te brengen wat er die nacht precies is gebeurd en wie waarvoor verantwoordelijk is, is informatie van getuigen dringend nodig. Ook al heeft u maar een klein beetje informatie, neem dan toch contact op met de politie om een verklaring af te leggen.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem