Verbrede deel N207 tussen Alphen en Wouburgge bijna klaar

ALPHEN AAN DEN RIJN - De verbreding van de N207 tussen Alphen aan den Rijn en Woubrugge is bijna klaar. De weg heeft, nadat de werkzaamheden zijn afgerond, in beide richtingen twee banen.
De laatste werkzaamheden beginnen vrijdagavond 4 november. Vanaf 21.00 uur tot maandagochtend 6.00 uur is de N207 afgesloten tussen de Zegerbrug in Alphen aan den Rijn en de Kruisweg in Woubrugge. Het verkeer wordt omgeleid via de N11 en A4. Fietsers kunnen wel gebruik maken van de parallelweg.
‘Ik vind het prima dat ze de N207 flink aanpakken en hoop dat de files eindelijk tot het verleden gaan behoren’, zegt een automobilist. ‘Kijk, die verkeersmensen hebben er voor gestudeerd dus die verbreding zou een goede oplossing moeten zijn, maar het is natuurlijk wel even afwachten.’

Dagelijkse files

De werkzaamheden van de N207 duren nog tot en met eerste kwartaal van 2018. Het stuk tussen Woubrugge en Leimuiden moet ook nog worden verbreed.
De verbreding van de Provinciale weg is nodig om dagelijkse files aan te pakken. Daarmee moet Alphen beter bereikbaar worden, interessanter zijn voor woon-werkverkeer en voor grote bedrijven om zich te kunnen vestigen.