Veelbesproken Pokémonpaal Kijkduin geveild

© Richard Mulder
DEN HAAG - De Pokémonpaal die in Kijkduin staat, wordt geveild. De Haagse scoutinggroep De Rimboejagers mag de paal veilen en de opbrengst gebruiken voor de renovatie van hun clubhuis.
Op dinsdag 1 november wordt de paal met Pikachu weggehaald van het Deltaplein en aan de scouting gegeven. De scouts dienden hiervoor eerder deze maand een verzoek in bij de gemeente. 'Ik vind dit verzoek, gezien de grote maatschappelijke betrokkenheid van de scoutinggroep en het doel waarvoor men financiering zoekt, zeer sympathiek', schrijft wethouder Boudewijn Revis in een brief aan de raadscommissie.
De gemeente riep Den Haag deze zomer uit tot Pokémonhoofdstad van Nederland nadat honderden mensen naar Kijkduin kwamen om de virtuele beestjes te vangen. Hierbij werd een speciaal Pokémonbord onthuld. Het populaire spel zorgde vervolgens maanden voor overlast. Omwonenden klaagden over rotzooi die spelers achterlieten en schade die ze aan de duinen aanrichtten.

Kort geding

De gemeente spande daarom een kort geding aan tegen de ontwikkelaar van het spel, Niantic. Het bedrijf bood haar excuses aan en liet weten geen virutele beestjes meer los te laten in de duinen van Kijkduin.