Instellingen

Politie in Pijnacker waarschuwt voor spotgoedkope reisjes en spullen

Foto Richard Mulder
Foto Richard Mulder

PIJNACKER - In Pijnacker is mogelijk een oplichtersbende actief. In het dorp worden de laatste tijd bijeenkomsten georganiseerd waar mensen tegen zeer geringe prijzen reisjes en huishoudspullen kunnen kopen. De organisatoren richten zich vooral op ouderen.

Afgelopen maandag nog werden inwoners van Pijnacker via een persoonlijke brief - vol spelfouten - uitgenodigd voor het 'groote Kaasfeest' in een eetcafé aan de Oostlaan. Daar konden ze een 'productpresentatie' bijwonen. Een vrouw vertrouwde het niet en waarschuwde de politie.

In het eetcafé zagen agenten dat de organisatoren laaggeprijsde reizen aanboden, zoals drie dagen naar Sauerland. Als mensen geïnteresseerd waren, moesten ze wel direct een bedrag 49 euro pinnen. Ook boden de organisatoren dure huishoudproducten aan tegen spotprijzen. De politie waarschuwde de aanwezigen dat ze mogelijk opgelicht werden. Daarop verliet een deel van de aanwezigen het eetcafé.

Alert zijn

Uit onderzoek van de politie blijkt dat de organisatoren al eens eerder voor de rechter moesten komen voor oplichtingspraktijken. De politie adviseert uitnodigingen voor dit soort bijeenkomsten af te slaan en hoopt dat slachtoffers aangifte doen.