Veroorzaker ongeval Loevesteinlaan kan zich niets herinneren, auto lag vol lege slagroompatronen

DEN HAAG - De bestuurder van de auto die dinsdagavond op de Loevesteinlaan op een elektriciteitsmast knalde, kan zich niets meer herinneren. Dat meldt de politie op Facebook. Alle vier inzittenden van de auto raakten gewond. Geen van hen had alcohol gedronken. Wel lagen overal in en om de auto lege slagroompatronen, aldus de politie. Die patronen worden ook wel gebruikt om high te worden van lachgas. Of er een verband is tussen het ongeval en lachgas is niet bekend.
De auto lag na het ongeluk
. De voorkant van de auto was volgens de politie 'om de elektriciteitsmast gevouwen'.

De Loevesteinlaan, een belangrijke verkeersader in Den Haag, werd vanwege het ongeluk tijdelijk afgesloten richting de Melis Stokelaan. Alle slachtoffers zijn naar een ziekenhuis gebracht.

Lachgas en bloedproef

Iemand die lachgas inneemt vertoont verschijnselen die de rijvaardigheid kan beïnvloeden, net als bij bijvoorbeeld te veel alcohol. Het is strafbaar om een voertuig te besturen als je onder invloed bent van een stof die de rijvaardigheid kan beïnvloeden. Het gebruik van lachgas is alleen aan te tonen met een bloedproef, aldus een politiewoordvoerder.
Het gas geeft echter maar een korte high en de politie mag wettelijk pas na een uur een bloedproef afnemen. 'In die korte tijd kan het lachgas dus al lang uit het bloed zijn.' Juridisch gezien is het aantonen van het gebruik van lachgas dus ingewikkeld. Of er bij het ongeval op de Loevesteinlaan een bloedproef is afgenomen, kon de politie nog niet zeggen.