Zoektocht naar afzenders oude ansichtkaarten werpt vruchten af

DEN HAAG - De Haagse studente Silvana Herrebout vordert gestaag met haar zoektocht naar leden van de familie Huguenin, de afzenders van een stapeltje oude ansichtkaarten die ze op een rommelmarkt vond. Nadat zij een oproep op Facebook deed en Radio West er aandacht aan besteedde, wordt zij bestookt met tips.
Voor haar opleiding kocht Silvana op een Haagse rommelmarkt oude ansichtkaarten. De teksten raakten haar zo dat ze nu graag met de schrijvers of hun nazaten in contact wil komen.
Veel mensen komen met tips over websites waar je stambomen kan vinden, of archieven waar historie te vinden is. Maar een enkeling heeft ook een concrete tip. Zo werd zij woensdag op het spoor gezet van, naar alle waarschijnlijkheid, de zoon van de zus van één van de schrijvers. Hij zou nog in leven zijn.

Ontmoeting

Het uiteindelijke doel van Silvana is om de Huguenins te ontmoeten en hun verhalen over de ansichtkaarten te horen. Ook wil ze er voor haar studie aan de kunstacademie een kunstwerk over maken. Een boek of zo.