A12 tussen Den Haag en Gouda moet aantrekkelijker worden voor bedrijven

© Archief
DEN HAAG - De A12 tussen Den Haag en Gouda moet uitgroeien tot een interessante plek voor nieuwe bedrijven. Dat willen verschillende overheden en ondernemingen. Het plan om dit te realiseren wordt de komende zes maanden onderzocht. Op deze plek moeten bedrijven zich gaan vestigen die zich bezighouden met de distributie van goederen.
'Vanuit het bedrijfsleven is dit idee naar voren gekomen. Bedrijven willen de beste plek om een grote regio te kunnen bedienen. En de A12 is daarvoor de perfecte plek. De snelweg ligt midden in de Randstad. De Rotterdamse haven is in de buurt, net als Schiphol en de vier grote steden. Al met al kunnen we zo'n acht miljoen mensen vanaf hier bereiken', vertelt Bert Mooren, directeur van werkgeversvereniging VNO-NCW West. Hij is tevens initiatiefnemer van het project.
Naast VNO-NCW zijn ook ondernemersorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) en verladersorganisatie EVO bij het project betrokken. Vanuit de overheid denken de provincie Zuid-Holland en de gemeenten Pijnacker-Nootdorp, Zoetermeer, Lansingerland, Waddinxveen, Zuidplas en de regio Midden-Holland mee.

Gemeenten op één lijn krijgen

Mooren: 'De gemeenten hebben soms nog tegengestelde belangen. We willen daarom in de komende periode ook zorgen dat ze op één lijn zitten. Het besef moet ook bij hen komen dat we door samen te werken veel meer bedrijven binnen kunnen halen. En dat is weer goed voor de gemeenten.'