Instellingen

Drama in Australië: Jade uit Nieuwerkerk crashte, twee mensen stierven en nu wordt ze aangeklaagd

De Great Northern Highway
De Great Northern Highway © Google Street View
NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL - Voor Jade Belt van 21 uit Nieuwerkerk aan den IJssel is het leven op het moment een hel. Ze crashte zaterdag met een terreinwagen in Australië. Van de vier inzittenden overleefden twee het ongeluk niet. Jade wordt nu aangeklaagd voor roekeloos rijgedrag, meldt RTL Nieuws.
Het ongeluk gebeurde in het noordwesten van Australië, tussen Darwin en Perth. Jade, die de auto bestuurde, zou volgens lokale media in een gat gereden zijn, waardoor de twee ongelukkigen uit de auto geslingerd werden, maar volgens
is dat onzin. 'Er is gewoon niemand die weet hoe het gebeurd is. Er hebben zich bij de politie ook geen getuigen gemeld.' Jade zelf herinnert zich bijna niets van het ongeluk.
Jade overleefde de crash, maar moet nu dus naar de rechtszaal. Wordt ze schuldig bevonden, dan kan ze zomaar voor twintig jaar de cel in moeten. Bovendien heeft de familie geen geld voor de rechtszaak, die 150.000 euro kan kosten. Via een inzamelingsactie hopen ze een bedrag bij elkaar te krijgen.