Security Delta groeit door in World Trade Center

DEN HAAG - De Haagse wethouder Ingrid van Engelshoven (D66) heeft woensdagmiddag de uitbreiding van de The Hague Security Delta geopend in het World Trade Center in het Beaxtrixkwartier. De bedoeling is dat hier vooral buitenlandse bedrijven worden ondergebracht.
De security delta heeft een hoofdkwartier op een steenworp afstand het World Trade Center. Maar omdat het WTC is gespecialiseerd in het huisvesten van internationale bedrijven, komt hier een uitbreiding. En het lijkt een succes. Want tijdens de opening werd al duidelijk dat de dertiende verdieping die daar wordt gehuurd al helemaal is bezet door ondernemingen. Binnenkort wordt er daarom nog meer ruimte gehuurd.

In The Hague Security Delta (HSD) werken bedrijven, overheden en kennisinstellingen op het gebied van veiligheid samen. Hoe beveilig je grote evenementen? Hoe zorg je ervoor dat je veilig kunt pinnen? En kun je websites zo inrichten dat je veilig geld kunt overboeken? Over dat soort vragen wordt hier nagedacht. En met succes. Inmiddels zijn er bijna 400 bedrijven bij aangesloten en is de sector in Den Haag goed voor 14.000 banen.