Instellingen

Skatebaan Gouda al maanden onverlicht, gemeente wijst niet langer naar provincie

© Robbert van Cleef

DEN HAAG - De oorzaak van de kapotte spotlights bij de skatebaan bij de Julianasluis in Gouda is nog steeds onduidelijk. Toch wijst de gemeente niet langer naar de provincie als verantwoordelijke.

De gemeente denkt dat de sloop en bouw van een nieuwe brug bij het Sluiseiland de veroorzaker is van het probleem op de skatebaan. 'Het was een groot bouwproject waarbij elektriciteitskabels losgekoppeld moesten worden. Het kan zijn dat deze niet terug zijn gekoppeld, kabels kapot zijn gegaan of misschien werkt de stoppenkast niet naar behoren', zegt Peter Oet, woordvoerder van de gemeente Gouda. 'We zijn nog aan het uitzoeken of dit de oorzaak is.'

Sinds twee maanden doen de spotlights op de skatebaan het niet meer. Dagelijks maken tientallen jongeren gebruik van de skatebaan. Sinds de aanleg in 2013 is de skateplek behoorlijk populair, ook ‘s avonds. Maar als de dagen korter worden zit er voor de skaters niets anders op dan naar huis te gaan. Want skaten in het donker, dat is veel te gevaarlijk.

Wie is de verantwoordelijke?

De gemeente en provincie wezen op twitter naar elkaar als degene die verantwoordelijk is voor de verlichting van de skatebaan. Sander van Harten is BMX-er en is voor de skaters een jeugdwerkproject gestart. ‘De provincie is eigenaar van de grond en de gemeente is eigenaar van alles wat erop staat, maar niemand weet wie er over het licht gaat’, zegt Sander tegen Omroep West.

Inmiddels schuift de gemeente niet meer de schuld in de schoenen van de provincie. Wie er dan wel verantwoordelijk is, wordt nog door de gemeente uitgezocht.