Politie plaatst heftige video op internet van aanhouding verwarde man

© Facebook/Politie Zuiderpark
DEN HAAG - Het is een situatie waar agenten regelmatig in terecht komen, maar die het grote publiek zelden ziet: het aanhouden van verwarde personen. In een filmpje dat door de Politie Zuiderpark in Den Haag op Facebook is gezet krijgt de kijker een bijzonder inkijkje.
In het filmpje, dat met toestemming van de man op Facebook is gezet, is te zien hoe agenten het huis van de man en zijn moeder binnenlopen om de man mee te nemen. Hij is verward en moet naar een GGZ-instelling worden gebracht. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot.


Op de Facebookpagina van de Politie Zuiderpark zijn de reacties overweldigend. Veel mensen prijzen de agenten - en met name de vrouwelijke agent die alles filmt - over de manier waarop ze met de verwarde man omgaan. Het gaat inmiddels stukken beter met de man, zo is aan het eind van het filmpje te lezen.

Zorg

De politie laat in een reactie weten dat dergelijke filmpjes vaker op Facebook worden geplaatst omdat ze 'het politiewerk in de brede zin van het woord' willen laten zien. 'Dat is dus ook de zorg voor mensen die op dat moment zorg behoeven', aldus een woordvoerder.
Werkt het filmpje niet goed? Klik dan hier.