Bijna Halloween… 13 griezelige uittips voor jong en oud

DEN HAAG - Smullen van een Halloweenbuffet, spannende spooktochten, freaky dansavonden en Halloweenknutselen… Voor jong en oud zijn er in de hele regio activiteiten waar je rillingen van krijgt. Omroep West zet de 13 engste uittips op een rijtje!

Oefen je engste loopje en ga mee met de The Walking Drunk Halloween Pub Crawl. Een griezelige gids neemt je mee langs vier kroegen in de Haagse binnenstad en voert je een drankje en vier shots. De dresscode is ‘creepy’ en het beste kostuum wint een prijs. Heb je geen outfit? Maskers zijn ter plekke te huur en er is een professionele schmincker aanwezig.
2. Haunted Castle, Kasteel Keukenhof – Lisse 28 en 29 oktober
Een groot verlaten fabriekspand, waar engerds als de nacht op haar donkerst is, experimenteren met angsten die het daglicht niet kunnen verdragen… Durf jij de fabriek in? Ook nog lezingen, spookverhalen, thrillers en horrorfilms en markt met luguber koopwaar.
3. Live Halloween Cooking, Avifauna – Alphen aan den Rijn 29 en 30 oktober
Lekker eten tussen pompoenen en spinnenwebben: dat kan het hele weekend in Avifauna. Je kunt kiezen voor de brunch (11.30 - 14.30 uur) of het buffet (16.00 - 21.00 uur). De entree voor het vogelpark is inbegrepen, net als drankjes en een spookachtige welkomstcocktail. Kinderen mogen verkleed komen en de beste outfit verdient een prijsje. Ook kan het kroost kleuren, ballon vouwen en worden geschminkt.
4. Freaky Nachtfabriek – Delft 29 oktober
Alleen de Blauwe Delftzaal en het Café zijn nog in tact. De rest van de Bierfabriek was nog nooit zo spooky. Door de brand op 8 oktober is de fabriek voorlopig gesloten, maar speciaal voor Halloween gaan we één avond open… Trek je engste outfit aan en kom een dansje doen op de deuntjes van DJ Sweet Le Freak, Alan dos Santos (percussie) en Paula Leek (vocals). Biertjes drinken aan de bar mag natuurlijk ook. Woehaha.
5. Halloween Spookhuis – Naaldwijk 28, 29 en 30 oktober
Het is weer griezelig gezellig in Naaldwijk Winkelrijk. Het is shoppen en sidderen geblazen in het Westlandse dorp. Het beroemde spookhuis is weer open (toegang gratis en geschikt voor alle leeftijden). Op vrijdag kun je meedoen met de griezelspeurtocht en is er de griezeldisco en een lampionnenoptocht.
6. Griezelen in het oude zeedorp – Noordwijk 31 oktober
(Noordwijkse) kids opgelet! Eerst een speurtocht en daarna Halloween disco met heksenbloed, glühwein en ’n hapje van snackbar Peter. Wat denk je ervan? Trek je Halloweenpakje aan en meld je om 18.00 uur bij de Zeehonkschool voor de griezelloop.
7. Halloweentocht op Landgoed Ockenburgh – Den Haag 29 oktober
Een (iets minder enge) Griezeltocht én een (hele enge) Siddertocht van drie kilometer in het donkere bos van Landgoed Ockenburgh. De start is op het parkeerterrein van Tuincentrum Ockenburgh om 18.30 uur, de laatste groep start om 20.30 uur. Rooster een marshmallow boven een vuurtje om bij te komen van de schrik. Inschrijven kan hier, onderaan de site.
8. Halloween Science Horror Night, Naturalis – Leiden 31 oktober
Wetenschapsgruwelnacht met héél véél ranzige thema’s. Dit jaar draait alles om het duo rotting & schimmel. Over rottend eten, ontbindende lichamen, bio-archeologie, reconstructies, schimmels en nog veel meer walgelijke dingen. In de pauze wordt er live een half varken versneden door slager BBQJob. Ook dit jaar weer een zeer toffe prijs voor wie het engst verkleed komt!
9. Carribean Halloween – Den Haag 28 oktober
Bereid je voor op een groots Caribbean Halloween dansfeest in het Haagse Paard van Troje. Zorg dat je stevig op je dansschoenen staat want de poptempel is compleet omgetoverd tot spookhuis met heel veel scary entertainment.  Durf jij het aan om de Lovumba Haunted Mansion te betreden?
10. Spooktocht - ’s-Gravenzande 28 oktober
De spannendste avond van het jaar beleef je tijdens de spooktocht in ’s-Gravenzande. Wat er precies gaat gebeuren, is een groot geheim. Maar één ding is zeker: het blijft op deze duistere avond nog lang onrustig in het Westland.
11. Het Griezelkabinet - Den Haag 29 oktober
Bij volle maan komt Het Griezelkabinet (5+) samen rond het kampvuur om jou met griezelverhalen de stuipen op het lijf te jagen. Vóór de voorstelling word je klaargestoomd met verschillende opdrachten... Durf jij bloed te drinken als een vampier of te voelen in een bak vol glibberige ellende? Beleef deze griezelshow vol humor, slapstick en spookachtige muziek in de Koninklijke Schouwburg.
12. Halloweenbuffetten – Leiden 29 en 30 oktober
Voor het perfecte Halloween uitje voor de hele family moet je bij Holiday-inn in Leiden zijn. Samen smullen van een heel uitgebreid buffet, maar ook: maskers maken, griezelen, knutselen, schmincken, spelen, tafeltennissen en tafelvoetballen. De kinderen mogen verkleed komen, enne: vergeet je zwemspullen niet, want een duik in het zwembad behoort ook tot de mogelijkheden, net als een bezoek aan de sauna.
13. Griezeltocht Ypenburg, Den Haag, 31 oktober
Maandag spookt het in het Bieslandse Bos. Tussen 19.30 en 21.30 uur kun je meedoen aan een enge griezeltocht. Gratis toegang, geschikt vanaf 7 jaar en: trek schoenen aan die een modderstootje kunnen hebben! Wil je figureren als engerd, meld je dan aan bij Claudia.