Instellingen

Nabestaanden Ingrid Visser en Lodewijk Severein verbijsterd: 'Oordeel jury uiterst teleurstellend'

Ingrid Visser en Lodewijk Severein
Ingrid Visser en Lodewijk Severein

ZEVENHUIZEN - De families van Ingrid Visser en Lodewijk Severein zijn verbijsterd door het donderdag uitgesproken oordeel van de jury in het moordproces. Twee verdachten werden schuldig bevonden aan de moord op de volleybalster uit Zevenhuizen en haar partner, maar twee anderen ontspringen de dans.

'Alhoewel we zijn overtuigd van de zorgvuldigheid waarmee de Spaanse autoriteiten het proces hebben gevoerd, vinden we het volstrekt onbegrijpelijk en uiterst teleurstellend dat Constantin S. niet schuldig is bevonden aan de voornaamste aan hem ten laste gelegde feiten, maar slechts aan verhulling, en dat Serafin de A. geheel is vrijgesproken', stellen de families in een schriftelijke verklaring.

'We verwachten dan ook, mede in het licht van alle door het OM aangevoerde bewijsstukken, dat de officier van justitie in hoger beroep zal gaan. De families vertrouwen op een goede uitspraak van de rechter aangaande de strafmaat voor de verdachten die wel aan de ten laste gelegde feiten schuldig zijn bevonden.'