West Bakt Door: Debby's Halloween Cheesecake

DEN HAAG - In de allereerste 'West Bakt Door' bijt Debby Roukens, presentatrice van Debby en haar Mannen en Tijd voor Nostalgie, het spits af. Speciaal voor Halloween maakt zij de de 'Easy Cheesy Halloween Cheesecake'. Een recept geschikt voor de beginnende bakker, maar de kunst van het decoreren werd door Debby een beetje onderschat...
Nadat heel Nederland weer in de ban is geraakt van bakken door programma’s als heel Holland bakt, kon ik ook niet achterblijven. Eens in de zoveel tijd begint het weer te kriebelen en haal ik mijn favoriete recepten uit de kast. En aangezien komend weekend Halloween wordt gevierd, dacht ik goed moment om een griezeltaart te bakken. Nou…. Hij is niet helemaal zoals ik hem in gedachte had, maar hij is wel heel lekker! Zoals je in de uitzending hebt kunnen horen heeft Gregor er van genoten, het gaat tenslotte vooral om de smaak. Je kunt zijn reactie in het filmpje hierboven bekijken. Maar goed, ik daag iedereen uit hem ook te bakken dit weekend en een foto van het resultaat op
te delen. Het recept vind je hieronder!

Benodigdheden voor de Easy Cheesy Halloween Cheesecake

De bodem
175 gram biscuitjes
60 gram boter
De vulling
500 gram gladde kwark (het liefst met een vetpercentage van 20% of 40%)
4 eetlepels gecondenseerde melk
rasp en sap van 2 citroenen
Decoratie
Stroopwafelsaus of (vloeibare) chocolade

Bereidingswijze

Verkruimel de biscuitjes, meng de gesmolten boter erdoor, bekleed de bodem en de rand van de taartvorm ermee, druk goed aan en zet in de koelkast.
Klop de kwark los met de gecondenseerde melk. Voeg daarna de citroenrasp en de helft van het citroensap toe. Proef even. Wil je de taart zoeter? Voeg wat meer gecondonseerde melk toe. Wil je de taart zuurder? Voeg dan wat meer citroensap toe.
Giet het mengsel over de bodem en strijk de bovenkant glad met een spatel. Dek af en zet minstens 3 uur in de koelkast.
Haal de taart uit de vorm en versier hem zoals je wilt. Ik heb stroopwafelsaus gebruikt om het spinnenweb te maken, maar de substantie is hiervoor eigenlijk niet geschikt, bij mij is het helaas uitgelopen. In plaats daarvan kun je bijvoorbeeld vloeibare chocolade gebruiken (in de supermarkt vind je ook handige chocoladestiften) of dropveters. Wees creatief!
Ik ben erg benieuwd naar jullie creaties! Deel het resultaat vooral op onze Facebookpagina. En, mijn collega’s bij Omroep West zijn nu ook allemaal aangestoken met het bakvirus. Dus binnenkort weer een lekker bakrecept van iemand anders bij West.