Instellingen

Gemeente gaat lichtprobleem skatebaan Gouda oplossen

Lichtbedrijf bij de skatebaan © Herman Nanninga

GOUDA - De gemeente Gouda gaat het lichtprobleem op de skatebaan bij de Julianasluis oplossen. De verlichting is al twee maanden kapot.

Er staan wel lampen op het terrein, maar ze staan nooit aan. Lange tijd wezen de gemeente en de provincie naar elkaar. Ze vonden allebei dat ze niet verantwoordelijk waren voor de verlichting.

De gemeente heeft nu besloten op zoek te gaan naar een oplossing voor het lichtprobleem. Er zijn allerlei werkzaamheden in de buurt geweest. Er is toen ook aan de stroomvoorziening gewerkt. De gemeente heeft een bedrijf ingeschakeld om uit te zoeken of er toen iets mis is gegaan. 'Er is nu een meetwagen om te kijken wat er aan de hand is', zegt een woordvoerder van de gemeente. 'Het probleem wordt opgelost', zei hij ook.

Donker

De skaters zullen blij zijn als het probleem is opgelost. Ze balen ervan dat ze nu een groot deel van de dag niet kunnen skaten omdat het vroeg donker wordt. En skaten zonder licht is gevaarlijk.

Dagelijks maken tientallen jongeren gebruik van de skatebaan. Sinds de aanleg in 2013 is de skateplek behoorlijk populair.