Tientallen Hagenaars geven hun mening over nieuwe burgemeester Den Haag

Het stadhuis van Den Haag
Het stadhuis van Den Haag © Richard Mulder
DEN HAAG - De gemeente Den Haag heeft 64 reacties ontvangen van Hagenaars met een mening over de nieuwe burgemeester. De gemeenteraad heeft inwoners gevraagd mee te denken over de eigenschappen en kwaliteiten die de opvolger van burgemeester Jozias van Aartsen moet hebben. De reacties neemt de raad mee in de profielschets voor de nieuwe burgemeester.
Tot en met vrijdag hebben Hagenaars via de mail kunnen reageren op de oproep van de gemeenteraad. Het presidium dat bestaat uit leden van de gemeenteraad en de dagelijkse bezigheden van de raad coördineert, gaat nu aan de slag met de concept-profielschets te maken.
Op woensdag 9 november kunnen bewoners hun mening geven over deze schets. Dat gebeurt tijdens een commissievergadering die voor de gelegenheid is verplaatst naar Theater aan het Spui.

Voordracht vertrouwenscommissie

Verder heeft het presidium zeven raadsleden voorgedragen als lid van de vertrouwenscommissie. Deze commissie gaat twee nieuwe kandidaten selecteren en voordragen aan de gemeenteraad. De raad doet uiteindelijk een aanbeveling aan de minister van Binnenlandse Zaken.
De commissie bestaat uit Rachid Guernaoui ( D66), Martijn Balster (PvdA), Peter Bos (HSP), Karen Gerbrands (PVV), Daniëlle Koster (CDA), Richard de Mos (Groep de Mos) en Martin Wörsdörfer (VVD). Guernaoui zal de voorzitter zijn.

Achtste raadslid wil in vertrouwenscommissie
Eerder lieten bronnen aan Omroep West weten dat naast deze zeven raadsleden ook een achtste raadslid in de vertrouwenscommissie wil. Dat is Mustafa Okcuoglu van de gelijknamige eenmansfractie. Ondanks dat hij niet door het presidium is voorgedragen, wil hij zijn kandidatuur doorzetten. Hij wil dat de gemeenteraad zich hier over uitspreekt.