Egelopvang Den Haag overspoeld door ongewenste egeltjes

DEN HAAG - Bij de egelopvang in Den Haag is het veel drukker dan andere jaren. De opvang, in de duinen aan het eind van de De Savornin Lohmanlaan, biedt op dit moment onderdak aan veertig diertjes, normaal zijn dat er zo’n twintig.
Volgens Nell de Vries komt dat zeer waarschijnlijk door vorige winter, die erg zacht was. De diertjes kwamen daardoor pas laat in een winterslaap terecht en werden vervolgens pas in mei wakker. De mannetjes moesten toen nog op zoek naar een vrouwtje, met als gevolg dat pas na de zomer nieuwe nesten werden geboren. Verder speelt mee dat opmerkelijk veel mensen dit jaar af willen van een egels in de eigen tuin.
Inmiddels zijn er al vijf vrouwtjes met jongen opgehaald omdat ze ongewenst zijn. Sommige mensen denken dat de diertjes vies zijn of ziektes kunnen verspreiden, terwijl dat niet het geval is, constateert De Vries. Zij zegt dat er uit heel Nederland meldingen binnenkomen van egelopvangen over het grote aanbod van de diertjes.

Tip van kijker

Omroep West nam vandaag een kijkje bij de opvang omdat na de redactievergadering vanmorgen een tip binnenkwam van kijker Pascal van der Straten over de drukte daar. De vergadering werd live uitgezonden en trok veel belangstelling.