Megaspookhuis doet Leiderdorp sidderen met Halloween

LEIDERDORP - Het wordt zaterdagavond flink griezelen aan de Klerkenhof in Leiderdorp. Claudia en Frank Arnoldus bouwen op de parkeerplaats naast hun huis een megaspookhuis voor Halloween. Vorig jaar was hun spookhuis zo populair dat er lange wachtrijen voor de deur stonden.
‘Er waren ongeveer 500 mensen’, weet Claudia Arnoldus. ‘En omdat er zoveel mensen kwamen, waren er lange wachtrijen.’ Maar de enge clown die vorig jaar de deur open deed voor de gasten blijft dit jaar achterwege. ‘Ze vonden mij toen zo eng dat de helft niet eens binnen durfde te komen’, zegt Frank Arnoldus.
Om de ongeveer 8 kamers van het horrorhuis kwijt te kunnen hebben Frank en Claudia een vergunning gekregen om het parkeerterrein naast hun huis tijdelijk te bebouwen. En omdat het project zo groot geworden is doen er ongeveer 20 vrijwilligers mee.

Week om alles op te bouwen

‘Het bedenken van de ideëen begint al maanden van tevoren’, zegt Claudia. ‘En dan hebben we ongeveer een week nodig om alles op te bouwen.’
Dit is het vierde jaar dat de Klerkenhof tijdelijk wordt omgebouwd tot een kerkhof. ‘We vinden het gewoon heel leuk om de kinderen van Leiderdorp een fantastische avond te bezorgen’, zegt Claudia.

Zaterdagavond

De deuren van het spookhuis gaan zaterdagvond voor de kleintjes open om 19.00 uur. Vanaf 20.00 uur wordt het echt eng en worden de grotere kinderen en de volwassenen verwacht. Maar het is nog even de vraag of de ontvangst vriendelijk zal zijn.