Instellingen

Groep de Mos: 'Lege winkelpanden in Den Haag opvullen met fietsen'

Volle fietsenrekken (archieffoto)
Volle fietsenrekken (archieffoto)

DEN HAAG - Lege winkels moeten in Den Haag opgevuld worden met fietsen. Volgens Groep de Mos moeten de lege panden fietsparkeerwinkels met plas- en pasvoorzieningen worden. Dat is hard nodig volgens de partij.

Fractievoorzitter Richard de Mos zegt: 'Leegstaande winkelpanden zouden tijdelijk ingezet moeten  worden tot fietsparkeerwinkel, waar je naast het parkeren van je fiets ook terecht kunt voor andere zaken zoals het doen van een plas, het pinnen van geld, het ophalen van een postpakket, fietsreparatie en na het parkeren van je fiets het kopen van een krant en een kop koffie', aldus fractievoorzitter.

Dat is winst voor de vastgoedeigenaar van de panden en ook goed voor het winkelend publiek in Den Haag. Het parkeren van je fiets wordt niet gratis, maar het werkt volgend De Mos wel tegen wild-parkeren van fietsen door de hele stad.

Wildparkeren verboden

Sinds 3 oktober mogen fietsers hun fietsen niet meer wildparkeren in de Haagse binnenstad, maar daar trekken veel Hagenaren zich niets van aan. Tientallen fietsen en brommers blokkeerden dit weekend het kruispunt van de Grote Marktstraat en het Spui.