'Geen megasupermarkt in ons dorp', bewoners Den Hoorn protesteren tegen plannen van de gemeente

DEN HOORN - Bewoners van Den Hoorn protesteren tegen de komst van een grote supermarkt midden in hun dorp. Ze vinden zo'n grote winkel helemaal niet nodig en denken dat het ook helemaal niet past in hun woonplaats.
Den Hoorn was ooit een gezellig klein dorpje maar is nu aan het uitbreiden met nieuwe wijken in de Harnaschpolder. En daar hoort volgens de gemeente Midden-Delfland ook een grotere supermarkt bij. Daarom zou er midden in het dorpskern een Jumbo moeten komen.
Bewoners protesteren al drie jaar tegen de plannen. Zij zeggen genoeg te hebben aan de buurtsuper en vinden dat als er uitgebreid moet worden, de plaatselijke buurtsuper die kans moet krijgen en niet een concurrent.

Laatste kans

Een actiegroep heeft handtekeningen van de meerderheid van de dorpsbewoners verzameld in de hoop de komst van de megasupermarkt tegen te houden. De gemeente Midden-Delfland laat in een reactie weten dat de inzagetermijn is afgerond. In januari beslist de gemeenteraad definitief over het plan. Dit zou echt de laatste kans zijn om het aan te passen.