Laatste dag om Hollandse Duinen te kiezen als mooiste natuurgebied

DEN HAAG - Het is maandag de laatste dag dat je kan stemmen op 'het mooiste natuurgebied van Nederland'. Het publiek kon de afgelopen drie weken een stem uitbrengen op dertien gebieden, die door een vakjury waren genomineerd. Ook het Nationaal Park Hollandse Duinen maakt kans op de titel. Het duingebied strekt zich dwars door onze regio van Hoek van Holland tot Langevelderslag.
Drie natuurgebieden gaan er maandag met de titel 'mooiste natuurgebied van Nederland' vandoor. De winnende terreinen krijgen een bijdrage van maximaal 300.000 euro van het ministerie van Economische Zaken. Met het geld kunnen ze hun natuurgebied toegankelijker en bekender maken. Ook worden ze onderdeel van een landelijke campagne om de Nederlandse natuur te promoten.

De kanshebbers zijn: Grenspark Limburg, Nationaal Park Nieuw Land, Saba en omringende zee, Weerribben/Wieden, de Friese WIJlanden, Nationaal Park Hollandse Duinen, Nationaal Park Drentsche Aa, het Nederlandse Waddengebied, Nationaal Park Oosterschelde, Nationaal Park Heuvelrug, Van Gogh Nationaal Park, NLDelta Biesbosch-Haringvliet en de Veluwe.