Instellingen

Stil protest tegen braakliggend terreintje in Haagse Schilderswijk

© Mariet Overdiep

DEN HAAG - Het was ooit, zo'n twee jaar geleden, een veel gebruikt trapveldje voor jongeren. Na de verkoop van de grond is de voetbalkooi op de kruising van de Haagse Van Ostadestraat en Jacob Catsstraat meer een veredelde kattenbak. Er zouden woningen gebouwd worden, maar er gebeurt al jaren niks.

En dat steekt kunstenares Sunita Sodhi. In de buurt wordt wel gepraat of er een moestuin moet komen, of een kinderspeelplaats. Maar feitelijk gebeurt er niks. Dus besloot Sunita om een stil protest te maken op het hek rond het veldje. Met wol maakte zij de tekst:

This used te be my playground

.

Buurtbewoners kunnen het kunstwerk wel waarderen. Zij balen er ook van dat er nog steeds niet gebouwd wordt. De 13-jarige Marouane zegt: 'Ik heb hier heel veel gespeeld en nou moet ik een stuk verder om te voetballen. En als er nou gebouwd wordt ...'

Start bouw


De gemeente Den Haag geeft aan dat de grond verkocht is aan particulieren die nog moeten starten met bouwen. 'De kopers hebben drie jaar de tijd om iets met de grond te doen. Die tijd is nog niet voorbij', zegt een woordvoerder van de gemeente.